LA CUISINE "FAIT MAISON"DES TERROIRS FRANÇAIS

LES TOMATES FARCIES - AVEC LA RECETTE - FOR STUFFED TOMATOES - RECIPE

Référence : LES TOMATES FARCIES - AVEC LA RECETTE - FOR STUFFED TOMATOES - RECIPE
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Description

 

NOS ENTRÉES "FAIT MAISON", CUITES OU CRUES, PLEINES DE SAVEURS, FAITES AVEC DES PRODUITS FRAIS ET DES INGRÉDIENTS DE PREMIÈRES QUALITÉS.

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POUR 4 TOMATES FARCIES - AVEC DU RIZ BASMATI BIO                                 

COMPOSITION : :                     

4 GROSSES TOMATES À FARCIR - 100G DE JAMBON BLANC - 100G DE CHAIR À SAUCISSE DE PORC ET 100G DE BŒUF HACHÉ 1 À 2 ŒUFS BIO - 4 À 5 ÉCHALOTES – UNE PETITE BOTTE D’ORIGAN - 1 À 2 GOUSSE D’AIL - 4/5 CUILLERÉES À SOUPE D'HUILE D'OLIVE - FLEUR DE SEL – UNE PETITE BOTTE de PERSIL PLAT - POIVRE NOIR CONCASSÉ, TOMATES CERISE - BEURRE DE BARATTE - CRÈME FRAÎCHE - RIZ BASMATI BIO

PRÉPARATION DES TOMATES - À L'AIDE D'UN COUTEAU, DECOUPER LE DESSUS DES TOMATES (RÉSERVER LES CHAPEAUX) -

LES ÉVIDER DÉLICATEMENT À L'AIDE D'UNE CUILLÈRE À CAFÉ TOUT EN CONSERVANT LA PULPE ENLEVÉE - ATTENTION À NE PAS PERCER LES TOMATES - ET LES RETOURNER SUR UNE ASSIETTE AFIN QU4ELLES RENDENT LEUR EAU.

UNE FOIS QUE LES TOMATES ONT RENDUES LEUR EAU - METTRE UNE CUILLERÉE À SOUPE DE RIZ AU FOND DES TOMATES - SALER LÉGÈREMENT.

FAIRE PRÉCHAUFFER LE FOUR À 210° (TH7) 

ÉTAPE 1 - ÉPLUCHER ET HACHER LES ÉCHALOTES.ET LES GOUSSES D'AIL- LES FAIRE DORER DANS UNE POÊLE AVEC DE L'HUILE D'OLIVE ET DU BEURRE - AJOUTER LA PULPE DE TOMATES - SOUPOUDRE DE PERSIL ET D'ORIGAN SALER ET POIVRER - LAISSER MIJOTER À FEU DOUX 8 À 10 MN.

ÉTAPE 2 - HACHER FINEMENT LE JAMBON BLANC - LA VIANDE DE BOEUF ET LA CHAIR À SAUCISSE L'AIL, 

ÉTAPE 3 - AJOUTER LE MÉLANGE ÉCHALOTES ET AIL HACHÉS (ÉTAPE 1) - AU MELANGE DES VIANDES HACHÉES (ÉTAPE 2) + INCORPORER L'OEUF ENTIER ET LA CRÈME FRAÎCHE - SALER ET POIVRER SI NECESSAIRE -              BIEN MELANGER LE TOUT

ÉTAPE 4 - FARCIR LES TOMATES - REMETTRE LES CHAPEAUX DES TOMATES - LES ARROSER D'UN PEU D'HUILE D'OLIVE.

ÉTAPE 5 - DANS UN PLAT - METTRE LE RESTE DE LA FARCE (S'IL EN RESTE) - LA PULPE DES TOMATES + DES TOMATES CERISE - UNE ÉCHALOTE ÉMINCÉE - LE TOUT ARROSÉ D’HUILE D’OLIVE - DU PERSIL HACHÉ -.SALER ET POIVRER –

AJOUTER LES TOMATES FARCIES DANS LE PLAT.- FAIRE CUIRE AU FOUR CHAUD À 180°C À 210° (THERMOSTAT 6 - 7) - DURANT 45 MN À 1 HEURE ENVIRON.

BIEN SURVEILLER LA CUISSON

ÉTAPE 6 - SERVIR AVEC DU RIZ MÉLANGÉ AVEC LA SAUCE DE CUISSON

 

----------------- EN ANGLAIS ----------------- 

 

OUR "HOMEMADE" STARTERS, COOKED OR RAW, FULL OF FLAVOUR, MADE WITH FRESH PRODUCTS AND TOP QUALITY INGREDIENTS.

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FOR 4 STUFFED TOMATOES - WITH ORGANIC BASMATI RICE

Composition:

4 LARGE TOMATOES FOR STUFFING - 100G OF WHITE HAM - 100G OF PORK SAUSAGE MEAT AND 100G OF GROUND BEEF 1 TO 2 ORGANIC EGGS - 4 TO 5 SHALLOTS - A SMALL BUNCH OF OREGANO - 1 TO 2 CLOVES OF GARLIC - 4/5 TABLESPOONS OF OLIVE OIL - FLEUR DE SEL - A SMALL BUNCH OF FLAT-LEAF PARSLEY - CRUSHED BLACK PEPPER, CHERRY TOMATOES - CHURNED BUTTER - FRESH CREAM - ORGANIC BASMATI RICE

TOMATO PREPARATION - USING A KNIFE, CUT OFF THE TOP OF THE TOMATOES (KEEP THE CAPS) -

CAREFULLY HOLE THEM WITH A TEASPOON WHILE KEEPING THE PULP REMOVED - BE CAREFUL NOT TO PIERCE THE TOMATOES - AND TURN THEM OVER ONTO A PLATE SO THAT THEY RELEASE THEIR WATER.

ONCE THE TOMATOES HAVE RELEASED THEIR WATER - PUT A TBSP OF RICE AT THE BOTTOM OF THE TOMATOES - SALT LIGHTLY.

PREHEAT THE OVEN TO 210° (TH7)

STEP 1 - PEEL AND CHOP THE SHALLOTS AND GARLIC CLOVES - BROWN THEM IN A PAN WITH OLIVE OIL AND BUTTER - ADD THE TOMATO PULP - SPRINKLE OF PARSLEY AND OREGANO SALT AND PEPPER - LEAVE TO SINK ON LOW HEAT FOR 8 TO 10 MIN.

STEP 2 - FINELY CHOP THE HAM - THE BEEF AND THE SAUSAGE MEAT THE GARLIC,

STEP 3 - ADD THE MIXTURE OF CHOPPED SHALLOTS AND GARLIC (STEP 1) - TO THE MIXTURE OF CHOPPED MEAT (STEP 2) + INCORPORATE THE WHOLE EGG AND THE CRÈME FRAÎCHE - SALT AND PEPPER IF NECESSARY - MIX WELL

STEP 4 - STUFF THE TOMATOES - PUT THE TOMATO CAPS BACK ON - DRIZZLE WITH A LITTLE OLIVE OIL.

STEP 5 - IN A DISH - PUT THE REST OF THE STUFFING (IF THERE IS ANY LEFT) - THE PULP OF THE TOMATOES + CHERRY TOMATOES - A MINCED SHALLOT - ALL DRIZZLED WITH OLIVE OIL - CHOPPED PARSLEY - SALT AND PEPPER -

ADD THE STUFFED TOMATOES TO THE DISH. - COOK IN A HOT OVEN AT 180°C TO 210° (THERMOSTAT 6 - 7) - FOR ABOUT 45 MIN TO 1 HOUR.

WATCH THE COOKING CAREFULLY

STEP 6 - SERVE WITH RICE MIXED WITH THE COOKING SAUCE

 

 

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