LA CUISINE "FAIT MAISON"DES TERROIRS FRANÇAIS
AVEC LA RECETTE - WITH THE RECIPE

CLAFOUTIS AUX NECTARINES - AU STREUSSEL - AVEC LA RECETTE - CLAFOUTIS WITH NECTARINES - WITH STREUSSEL - RECIPE

Référence : CLAFOUTIS AUX NECTARINES - AU STREUSSEL - AVEC LA RECETTE - CLAFOUTIS WITH NECTARINES - WITH STREUSSEL - RECIPE
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Description

     

CLAFOUTIS AUX NECTARINES - AU STREUSSEL - AVEC LA RECETTE POUR 4/6 PERSONNES

POUR LE MOULE DE 25CM DE DIAMÈTRE : 30G DE BEURRE DE BARATTE - 50G DE SUCRE SEMOULE.

POUR LE CLAFOUTIS : 20CL DE CRÈME FRAÎCHE ENTIÈRE - 200G DE SUCRE SEMOULE - 7 ŒUFS BIO - 60G DE BEURRE DE BARATTE - 60G DE POUDRE D’AMANDE - 500G DE NECTARINES MÛRES.

POUR LE STREUSSEL : 25G DE BEURRE DE BARATTE - 25G DE POUDRE D’AMANDE - 25G DE FARINE - 25G DE SUCRE SEMOULE - 1 PINCÉE DE SEL - 1 PINCÉE DE CANNELLE MOULUE

LE STREUSEL EST UN PEU NOTRE PÂTE À CRUMBLE FRANÇAISE - ALSACIENNE. LE MÉLANGE DE BASE BEURRE - SUCRE - FARINE PEUT-ÊTRE AGRÉMENTÉ DE POUDRE DE NOISETTE - D’AMANDE - DE CANNELLE, MAIS LES VARIANTES SONT INFINIES.

LA RECETTE : PRÉCHAUFFER LE FOUR À 180°

POUR PRÉPARER LE STEUSSEL : MÉLANGER ENSEMBLE TOUS LES INGRÉDIENTS DE LA PAUME DE LA MAIN JUSQU’À L’OBTENTION DE GROS GRUMEAUX.

DANS UN SALADIER - MÉLANGER LA CRÈME FRAÎCHE ET LE SUCRE SEMOULEET VERSER ENSUITE SUR LE BEURRE PRESQUE FONDU EN FOUETTANT VIVEMENT.

+ LA POUDRE D’AMANDE- PUIS AJOUTER LES ŒUFS.

BEURRER LE PLAT ET L’ENDUIRE DE SUCRE – PUIS VERSER LA PRÉPARATION.

COUPER LES NECTARINES EN QUARTIERS ET POSER LES DANS LE MOULE CÔTÉ COUPÉ AU-DESSUS. SOUPOUDRE-LES DE STREUSSEL.

FAIRE CUIRE AU FOUR DURANT 20/25MN - SERVIR TIÈDE DE PRÉFÉRENCE

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CLAFOUTIS WITH NECTARINES - WITH STREUSSEL - WITH RECIPE FOR 4/6 PEOPLE

FOR THE 25CM DIAMETER MOLD: 30G OF CHURN BUTTER - 50G OF GRANTED SUGAR.

FOR THE CLAFOUTIS: 20CL OF WHOLE FRESH CREAM - 200G OF GRANTED SUGAR - 7 ORGANIC EGGS - 60G OF CHURN BUTTER - 60G OF ALMOND POWDER - 500G OF RIPE NECTARINES.

FOR THE STREUSSEL: 25G OF CHURN BUTTER – 25G OF ALMOND POWDER – 25G OF FLOUR – 25G OF GRANTED SUGAR – 1 PINCH OF SALT – 1 PINCH OF GROUND CINNAMON

 

STREUSEL IS A LITTLE OUR FRENCH-ALSACIAN CRUMBLE DOUGH. THE BASIC MIXTURE OF BUTTER – SUGAR FLOUR CAN BE ADVISED WITH HAZELNUT – ALMOND – CINNAMON POWDER, BUT THE VARIANTS ARE INFINITE.

 

THE RECIPE: PREHEAT THE OVEN TO 180°

TO PREPARE THE STEUSSEL: MIX ALL THE INGREDIENTS TOGETHER WITH THE PALM OF YOUR HAND UNTIL LARGE CLUMS.

IN A SALAD BOWL - MIX THE CREAM AND GRANTED SUGAR AND THEN POUR OVER THE ALMOST MELTED BUTTER WHILE WHISKING VARIOUSLY.

+ ALMOND POWDER – THEN ADD THE EGGS.

BUTTER THE DISH AND COATE IT WITH SUGAR – THEN POUR IN THE PREPARATION.

CUT THE NECTARINES INTO QUARTERS AND PLACE THEM IN THE MOLD, CUT SIDE UP. SPRINKLE THEM WITH STREUSSEL.

BAKE IN THE OVEN FOR 20/25 MINUTES - PREFERABLY SERVE WARM

 

 

 

 

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